020 - 670 5000     [email protected]

MBO4 MEDISCH PEDICURE

Met het rijks-erkende Mbo4-diploma medische pedicure kom je verder in de voetzorg. De vraag naar deze zorg groeit, dus straks kun je als zorgprofessional overal terecht met dit diploma.

20-09-2017

Vandaag promoveert aan het AMC in Amsterdam Kasper ter Horst met zijn proefschrift over insulineresistentie. Nieuwe behandelingen voor insulineresistentie en type 2 diabetes kunnen zich het best richten op het verbeteren van de vetopslag in vetweefsel en het voorkomen van vetstapeling in organen als de lever en spieren. Dat concludeert onderzoeker Kasper ter Horst in zijn proefschrift dat zich richt op het opsporen van mensen die insulineresistent zijn en naar de oorzaken van die insulineresistentie.

lees verder
19-09-2017

Te veel zout in ons eten kan significant het risico op het ontwikkelen van verschillende soorten diabetes verhogen, met name diabetes type 2 en LADA* (Latent Autoimmune Diabetes in Adult). Dit laatste type diabetes komt minder vaak voor en wordt te vaak aangezien voor diabetes type 2. 

lees verder

OPLEIDINGEN & CURSUSSEN

Ben je pedicure en wil je iets nieuws leren? Volg dan één van onze meerdaagse opleidingen of korte cursussen. Gekwalificeerde docenten frissen je kennis op en brengen je nieuwe inzichten.

07-09-2017

Afgelopen week heeft het IKNL (Integraal Kanker Centrum Nederland) de eisen bevestigd waaraan een voetzorgverlener moet voldoen om te worden opgenomen in de digitale oncologische verwijsgids. Verschillende verenigingen hebben gevraagd of hun leden daarin konden worden opgenomen. Het IKNL is daarbij niet over één nacht ijs gegaan, maar overlegt daarover ook met 26 patiëntenverenigingen die de belangen van kankerpatiënten behartigen. 

lees verder
02-09-2017

De resultaten van een nieuw onderzoek zijn afgelopen week gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of the American Academy of Dermatology”. In tegenstelling tot wat lang werd aangenomen, ontwikkelen melanomen zich voor meer dan twee derde uit nieuwe moedervlekken en voor minder dan één derde uit bestaande moedervlekken. Nieuwe moedervlekken moeten dan ook nauwkeurig in de gaten worden gehouden.

lees verder

CONGRESSEN

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op je vakgebied? Tijdens onze congressen hoor je het laatste nieuws, zowel van de sprekers, als van collega's en bedrijven op de beurs.

Actueel

 

---------------------------------

MBO4 OPLEIDING MEDISCH PEDICURE:
Bekijk hier alle informatie

Meer info

 

PUBLICATIES

Als zorgprofessional heb je behoefte aan betrouwbare en relevante informatie. Alles over voetzorg vind je in het vaktijdschrift De Medische Voet en andere publicaties, zoals handzame pocketboekjes.

Nieuwsbrief

Studie advies?

Heb je vragen of wil je meer weten, dan staan wij je graag persoonlijk te woord. Bel ons, of laat hier weten wanneer wij je het beste kunnen bellen. 

Nieuwsarchief